Byslips

Brief

Retiring Clients were looking to move back to the UK and find a home in the area close to family and friends. They purchased a detached chalet style dwelling that on the face of it looked quaint and picturesque in its sylvan setting but clearly needed modernisation, as well as improvements to suit family living.

Insight

  • The garage was converted into the new spacious Kitchen area, with a better position near the garden. A seperate large workshop and garage was built detached from the dwelling, near the paddock, that the Clients would look to house donkeys on.
  • The house had been extended many times over the last 50years and predominantly by one family. After starting work it was found that most of the extensions had not been built on any foundations. A specialist underpinning contractor was brought in to aid the main builder and all members of the team worked well to provide the house with good long term foundations.
  • The character roofs were reroofed in new tiles and repairs effected
  • In the hall a dark austere stairs and panelling were removed to make way for a light oak stairs with glass ballustrading. The existing parquet floors were sensitively restored and sanded back to as new.
  • The rear Drawing Room had a poorly constructed conservatory removed and structural alterations were effected to enable bifold doors to be provided instead.
  • Externally, the site had a sweeping new drive installed and re-landscaped.