Lanimers

Brief

The Clients were looking for a new family home, and also wanted to take the opportunity to effect major extension at the side and rear, both single and two storey. Careful planning negoation allowed this street scene to hold a proposed building with major overhaul of its materials.

Insight

  • The rear garden had a well enclosed and private feel and a separate walled garden. The design was to wrap around the garden to open up as many glazed sections as possible to give all year round views and enjoyment of the garden.
  • The existing house had been built in utilitarian bricks and conceret typical of the late 1950`s. It was an easy early decision to consider rendering the home that would also mask the new building work.
  • The roof was replaced with grey slate again lifting the home and removing the aged patinated conceret tiles.
  • A large open plan kitchen with breakfast area and sliding doors to interact with the garden were included in the design.
  • The front elevation had a similar facelift and the front garden was relandscaped and newa shingle driveway gave interest to thefront of the house, softened it and allowed rainwater percolation for the nearby trees and landscape.